De landelijke Week van de Begraafplaats (28 mei tot 5 juni 2016) heeft dit jaar als thema: Verborgen tuinen. De Essenhof in Dordrecht organiseert tijdens deze week een lezing over en een bezoek aan de Joodse begraafplaats, en een Open Dag op de Dubbeldamse begraafplaats aan de Zuidendijk. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Joodse Begraafplaats Dordrecht

Joodse Begraafplaats Dordrecht

Lezingen en rondwandeling

De verborgen geschiedenis van de Joodse begraafplaats

Op dinsdagavond 31 mei vertelt historicus Kees Weltevrede over de geschiedenis van de joodse begraafplaats aan de Nieuweweg en over de joodse families die vroeger een prominente rol speelden in het maatschappelijk leven in Dordrecht in de 19e en 20e eeuw. Na een korte muzikale pauze zal Jacques Gans (voormalig consulent Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap, NIK) ingaan op de joodse begraafcultuur en de bijbehorende gewoonten en rituelen. Daarna volgt een gezamenlijke rondwandeling op de joodse begraafplaats en een bezoek aan het monumentale Metaherenhuisje.

Datum: Dinsdag 31 mei 2016
Locatie: Thuredrith Aula
Adres: Nassauweg 200, Dordrecht
Ontvangst: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 uur

De toegang voor dit avondprogramma is gratis. Reserveren is wel verplicht. Reserveren kan via essenhof@dordrecht.nl of telefoon 06 – 51397952.

Tuin Begraafplaats Dubbedam

Tuin Begraafplaats Dubbedam

Open dag

De verborgen tuin van Dubbeldam

Op zaterdag 4 juni 2016 kunt u De Dubbeldamse Begraafplaats aan de Zuidendijk vrij bezoeken. De Dubbeldamse begraafplaats aan de Zuidendijk is minder bekend dan de algemene begraafplaats aan de Nassauweg, maar zeker niet minder interessant. Als voormalige buitenplaats is deze monumentale tuin uitgegroeid tot een groene oase van stilte en rust. Tijdens deze open dag worden bezoekers ontvangen met koffie en een bloemetje als grafgift.

Er is historische informatie beschikbaar en de medewerkers informeren u graag over graflocaties, tarieven en asbestemmingsmogelijkheden. Ook zijn er demonstratiegraven aanwezig, zodat u ook een kijkje in het graf kan nemen. Een bijzondere ervaring! De toegang tot deze activiteit is vrij. Reserveren is niet nodig.

Datum: zaterdag 4 juni 2016
Locatie: Algemene Begraafplaats Dubbeldam
Adres: Zuidendijk 272, Dordrecht
Inloop tussen: 10.30 en 15.30 uur

Meer Informatie:
Gemeentelijke begraafplaatsen en crematorium Essenhof
Nassauweg 200
3314 JR Dordrecht
tel 078 – 770 8747
www.essenhof.nl