Het is nu echt zover; met de telefoon in hand of vanachter de pc kan het Dordrecht van 1618/1619 worden bezocht. Wat troffen de bezoekers in de Synode-winter aan?

Synode5D_route_kaart

Op zes plekken in de Dordtse binnenstad is de situatie van toen zo realistisch mogelijk gereconstrueerd. Ter plekke, in de stad, is met de telefoon te zien hoe het er 400 jaar geleden uitzag. Informatie over inwoners, gebeurtenissen of panden kan makkelijk worden opgevraagd. En voor extra achterliggende informatie kan worden doorgeklikt. Een nieuwe beleving van de historische Dordtse binnenstad dus!

 

Met deze digitale toegang tot het verleden – waarin zelfstandig kan worden rondgelopen en informatie naar interesse kan worden opgevraagd – heeft Dordrecht een primeur in Nederland.

Het project is uitgevoerd door Stichting Verborgen Stad, met ondersteuning van vele partijen, waaronder de Vereniging Oud-Dordrecht. Maarten van Rossem is ambassadeur, en koning Willem Alexander kreeg de preview al te zien.

U download de App gratis via playstore of appstore: Synode 5D

Synode5D-iphone

Kijk voor meer informatie op: www.synode400.nl en www.stichtingverborgenstad.nl


Hulp gevraagd!

 

Het doel van Stichting Verborgen Stad is om in 2020, als Dordrecht zijn 800-jarig jubileum viert, de hele binnenstad in meerdere tijdslagen te reconstrueren. Interesse om dit project te ondersteunen? Klik op deze link.

Synode5D Scheffersplein ©StichtingVerborgenStad
Beeld: Dutch Tilt Studios

 

Partners van Synode5D

Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof
Dordrecht Marketing
Dordrechts Museum
Erasmus Universiteit Rotterdam
Gilde Dordrecht
Monumentenzorg (Gemeente Dordrecht)
Onderwijsmuseum
Regionaal Archief Dordrecht
Synode400
Vereniging Oud-Dordrecht
Vrije Universiteit Amsterdam