Ingekomen UITNODIGING voor alle leden van de Vereniging Oud-Dordrecht.

Binnenkort is het eindelijk zover! Voor velen gaat dan een lang gekoesterde wens in vervulling: een van de eerste afbeeldingen van de Grote Kerk, (een replica van) het altaarstuk met een afbeelding van de Sint Elisabethsvloed, keert terug naar de Grote Kerk van Dordt.

Op zaterdag 9 maart om twee uur ‘s middags zal het drieluik door de Vrienden van de Grote Kerk worden overgedragen aan het bestuur van de Grote Kerk van Dordrecht.

Dr. Paul Visser, verbonden aan de TU Delft, zal tijdens deze middag een voordracht verzorgen over de Sint Elisabethsvloed en de gevolgen daarvan voor de omgeving. De heer Visser heeft veel onderzoek gedaan naar dijkdoorbraken en stromingen.

Ook zal dr. Hanneke van Asperen, verbonden aan de Radboud Universiteit, een voordracht houden. Zij wil de nadruk leggen op de sociaal-religieuze context van de panelen. Hierbij lijkt de rol van Dordrecht in de nasleep van de Sint Elisabethsvloed van groot belang te zijn geweest.

Het programma wordt muzikaal omlijst door stadsorganist Cor Ardesch.

De Vrienden van de Grote Kerk zijn trots u uit te mogen nodigen. Zij verheugen zich zeer op uw komst. De winter-entree is twee euro. Op vertoon van de Vriendenpas of deze uitnodiging heeft u gratis toegang.

Uitnodiging
Zaterdag 9 maart 2019, 14:oo uur
Grote Kerk Dordrecht

sint_elisabethsvloed_dordrecht