Ingekomen stuk van Merwe’s Oratorium Vereniging

Op vrijdag 13 maart 2020 viert Merwe’s Oratorium Vereniging (MOV) met een groots concert haar 100-jarig jubileum. Er wordt een speciaal jubileumprogramma met werken van Bach, Brahms, Fauré, van Beethoven, Mozart en andere grote componisten uitgevoerd. Bijzonder hoogtepunt  wordt de wereldpremière van de zogenaamde Sura Cantate. Een compositie over de legende van Sura, de Dordtse weldoenster en martelares die aan de wieg zou hebben gestaan van de bouw van de Grote Kerk. Deze Cantate is speciaal geschreven voor het 100-jarige MOV door componist Patrick van Deurzen en librettist Jules Terlingen. De uitvoering van deze spectaculaire compositie is tevens een cadeau van MOV aan de 800-jarige stad Dordrecht.

MOV wordt tijdens dit concert begeleid door het Ars Musica Orkest. Heleen Koele zal als sopraan haar medewerking verlenen. De presentatie van het concert wordt verzorgd door Marieke van Leeuwen, voormalig stadsdichter van Dordrecht. De muzikale leiding is in handen van Patrick van der Linden, dirigent van MOV.

Het concert vindt plaats in de Antoniuskerk aan de Burgemeester de Raadtsingel 45 (t/o NS-station Dordrecht). De aanvang van het concert is 20.00 uur. De zaal is om 19.30 uur geopend.

De kaarten kosten in de voorverkoop € 25,-, aan de zaal € 28,-. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang.

Leden van de Vereniging Oud-Dordrecht kunnen kaarten bestellen voor € 23,-. Om gebruik te kunnen maken van deze kortingsregeling moet het gewenste aantal kaarten, onder vermelding van kortingscode KVOD, uiterlijk dinsdag 10 maart besteld worden via kaartverkoop@oratoriumdordrecht.nl. Via dit emailadres is ook nadere informatie te krijgen. Algemene informatie over het concert via www.oratoriumdordrecht.nl.

De uitvoering van dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Dordrecht (800 jaar Stad), het Fonds Podiumkunsten, VSB Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Stichting Sonbross, J.E Jurriaanse Stichting en vele vrienden, donateurs, sponsors en partners van MOV.