Dordrecht – Tip voor de meivakantie: Synode 5D, een tijdmachine die de bezoeker meeneemt naar het Dordrecht van 400 jaar geleden. Nog te beleven t/m 29 mei!

Bezoek nu het prachtige historische centrum van Dordrecht, een verborgen juweel volgens The Times, bekend van Koningsdag 2015 en onlangs The Passion. Download de app Synode 5D of bezoek www.synode5d.nl en volg de aanlooproute van de Synodegangers van de Groothoofdspoort naar de Kloveniersdoelen.
Synode 5D is een nog nooit eerder vertoonde, 3D virtuele reconstructie van het verleden. Dwaal rond langs prachtig vormgegeven gevels, havens en poorten en lees over het dagelijks leven, kunst en architectuur, religie, de Synode van Dordt en over handel en politiek. Uniek in Nederland, is dit een meeslepende en nieuwe manier om de geschiedenis te ontdekken.

Synode5D Scheffersplein
Dutch Tilt Studios

Verrassende verhalen
Synode 5D is een digitaal platform, dat thuis vanachter de pc kan worden bezocht: www.synode5d.nl of ter plekke – met telefoon of tablet via de gratis app synode 5D. Op zes plekken in de binnenstad duik je in het verleden van Dordrecht en kom je verrassende zaken te weten. Lees over Jacob de Witt, de ‘banckroetkoopman’, de Grote Kerk met haar stompe toren, de gasten van café de ‘Naedorst’, de Kleine IJstijd en nog veel meer. Voor kinderen van groep 5 t/m 8 is er een speciale kinderversie. De route loopt dwars door het centrum van Dordrecht, van de Groothoofdspoort via de Wijnstraat naar de Doelstraat.

Voor iedereen
Synode 5D is geschikt voor alle leeftijden en niveaus: van kinderen en dagjesmensen tot studenten en experts op het gebied van (kunst & architectuur)geschiedenis, erfgoed, vormgeving en religie. Beschikbaar in het Nederlands en Engels. Ambassadeur van Synode 5D is Maarten van Rossem, ’s lands bekendste historicus en liefhebber van Dordrecht.

Wanneer
Beleef de interactieve bezoekersgids, encyclopedie en educatiemiddel ineen t/m 29 mei 2019.

Synode5D-iphone