Dordtse Erfgoed Fair voor iedereen met een Passie voor Restauratie & Monumenten!

Op zaterdag 14 september, tijdens Open Monumentendag, organiseert Maison l’Art Nouveau voor de vierde keer op rij Restauratiebeurs VAKWERK in Dordrecht. Ditmaal is de prachtige tuin van de Grote Kerk de locatie van het gratis evenement.

Foto: Antonia Berton

Op de restauratiebeurs kunnen bezoekers kennismaken met diverse vakmensen die bij het onderhoud en de restauratie van een monument onmisbaar zijn. Zo kan men ontdekken hoe een decoratieschilder niet-van-echt-te-onderscheiden marmer en hout schildert en zullen verschillende leden van de Vakgroep Restauratie Stukadoors een demonstratie geven. Andere ambachten die vertegenwoordigd worden op de restauratiebeurs zijn o.a. klassiek beeldhouwen, meubelrestauratie en het restaureren van o.a. historische fresco’s en antiek houtsnijwerk.

vakgroep-restauratie-stukadoors

Naast ambachtslieden vindt men er ook specialisten op het gebied van historische interieurs. En is de Stichting ERM (Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg) aanwezig om te adviseren en vragen te beantwoorden. Verder zal Vereniging Oud-Dordrecht het publiek uitnodigen een stem uit te brengen voor de Dordtse Puienprijs en komt Stichting Verborgen Stad haar digitale tijdreis-projecten nader toelichten.

Datum: zaterdag 14 september 2019 (10-17 uur)
Locatie: Grotekerksplein, Dordrecht

Initiatiefnemer en eigenaar van Maison l’Art Nouveau, Olga Harmsen, beoogt met deze restauratiebeurs eigenaren van monumentale panden te inspireren en hen vooral te laten zien wat er mogelijk is op het gebied van restauratie. “Te vaak hoor ik klanten zeggen dat ze niet weten hoe ze een restauratieproject aan moeten pakken. Men heeft geen idee van wat er allemaal mogelijk is. Maar met de juiste kennis kunnen we ons erfgoed vakkundig laten restaureren en in stand houden voor toekomstige generaties. Gespecialiseerde vakmensen zijn er genoeg.”

De restauratiebeurs is GRATIS toegankelijk!

Meer informatie leest u op: http://maisonartnouveau.nl/restauratiebeurs-vakwerk/

Restauratiebeurs VAKWERK 2019