Jeugdboekenschrijfster Miep Diekmann woonde tussen 1963 en 1969 in Dordt

werd geboren in Assen (26 januari 1925) en bracht vier jaar van haar jeugd op Curaçao door (1934-1938), waar haar vader commandant van de militaire politie was. Tussen 1963 en 1969 woonde Miep echter in Dordrecht, en wel aan de Singel op nummer 226. Zij schreef hier o.a. haar meesterwerk “Marijn bij de Lorredraaiers”.

Artikel over Miep Diekamnn in Tijdschrift Vereniging Oud-DordrechtIn het december-nummer van ons tijdschrift (33-03) verscheen een artikel over het feit dat de fameuze schrijfster maar liefst zes jaar op de Singel in Dordrecht woonde. Naar aanleiding van dat artikel schreef Hans Berrevoets een stukje in een van de lokale kranten en suggereerde daarin dat er misschien een bordje geplaatst zou kunnen worden om te herinneren aan Miep Diekmann. En dat leek de huidige bewoner van het huis, mevrouw Attie de Jong, een goed idee!

De Gemeente Dordrecht liet bij monde van mevrouw van Nes, senior beleidsmedewerker van Stadsontwikkeling, Cultural Heritage Team, weten dat daar geen bezwaar tegen was. Van de buren (die nog steeds contact met Miep bleken te hebben) kreeg mevrouw De Jong het huidige adres van Miep Diekmann in Den Haag. Zij reageerde meteen enthousiast.

De ANWB bleek informatiebordjes te maken en inmiddels is de lay-out voor een bruin bordje van 20×30 cm klaar. De tekst luidt: Jeugdboekenschrijfster Miep Diekmann schreef hier “Marijn bij de Lorredraaiers”. Zij woonde in dit huis van 1963 tot 1969.

De onthulling van het bordje zal plaatsvinden op 30 juni om 15.45 uur, op Singel 226. De onthulling zal worden verricht door wethouder Piet Sleeking. Miep Diekmann zal hier, mits haar gezondheid dat toelaat, bij aanwezig zijn. En vanzelfsprekend bent u ook van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn!


Datum: donderdag 30 juni 2016
Locatie: Singel 226, Dordrecht
Tijd: 15.45 uur