Op 1 mei startte JUMBO Sterrenburg een actie waarbij klanten konden sparen voor nostalgische mokken van beeldbepalende Dordtse gebouwen. Met een volle spaarkaart en €2,99 bijbetaling kon men zo’n mok in het bezit krijgen. JUMBO had, gebaseerd op ervaringen in andere steden, 4.200 mokken laten maken. Die waren echter al binnen drie weken uitverkocht. Om niemand teleur te stellen bedacht JUMBO een oplossing. En uiteindelijk werden er meer dan 9.500 mokken bij elkaar gepaard.

De actie waarbij klanten van JUMBO Sterrenburg wekenlang voor nostalgische mokken konden sparen is een gigantisch succes geworden. Binnen 3 weken na de start van de actie waren de 4.200 beschikbare mokken al uitverkocht. Hierop besloot JUMBO Sterrenburg samen met de leverancier naar een oplossing te zoeken. JUMBO ondernemer Jan-Willem Lemkes: “We hebben vouchers laten drukken die klanten met een volle spaarkaart konden kopen voor de actie-prijs van € 2,99. Ondertussen hebben we een tweede batch van 5.300 mokken bij de producent besteld. En zodra die mokken zijn geleverd kunnen onze klanten de mok(ken) van hun keuze met hun voucher(s) afhalen.” Lemkes: “Er zit een lange levertijd op de mokken, zeker nu de vakantieperiode er tussen zit, maar we verwachten de mokken in september te kunnen gaan uitleveren. Vanzelfsprekend zullen we dat groots aankondigen in de winkel, de krant en op Social Media.”

Van de 8 mokken waaruit men kon kiezen was de Grote Kerk verreweg het meest populair. Daarna volgde op plaats twee Het Groothoofd. En op drie eindigde Het Stadhuis. Het Oude Postkantoor – het enige gebouw uit de serie dat niet meer bestaat – kwam op de 4de plaats.

jumbo_sterrenburg_schenkt_vereniging_oud-dordrecht_cheque

 

JUMBO Sterrenburg ondersteunt met deze actie de Vereniging Oud-Dordrecht door per verkochte mok € 0,40 aan de vereniging te doneren. Concreet betekent dit, dat er een bedrag van maar liefst € 3.800,- naar de Vereniging Oud-Dordrecht zal worden overgemaakt, aldus Lemkes. “Fantastisch”, reageert Olga Harmsen namens het bestuur van de vereniging, “wat een geweldig mooi cadeau in ons jubileumjaar”. ( red.: de Vereniging Oud-Dordrecht viert dit jaar haar 125-jarig bestaan). “Hiermee kunnen we als Vereniging hele mooi dingen gaan doen!”

 

informatie_oud-dordrecht_in_jumbo_sterrenburg

Door heel Jumbo Sterrenburg hing informatie over de afbeeldingen die op de mokken zijn afgebeeld. Wanneer u op één van onderstaande afbeeldingen klikt, kunt u de gehele tekst nog eens op uw gemak nalezen.