Op zaterdag 3 juni 2017 werd ‘onze’ tentoonstelling Spiegel voor het heden – Museum Oud-Dordrecht herleeft door wethouder Piet Sleeking geopend. Bij de openingsceremonie ‘s-ochtends waren o.a. alle vrijwilligers en sponsoren uitgenodigd. Het was warm, de zaal was vol, en de toespraken waren boeiend… Zo maakte Piet Sleeking de treffende metafoor dat verenigingen zoals die van ons, als het ware het cement van de samenleving vormen. Mooi gezegd!

Welkom door Peter Schoon Dordrechts Museum Voorzitter Charlotte Ritter Vereniging Oud-Dordrecht Piet Sleeking opent Spiegel voor het Heden

‘s-Middags mochten onze leden de tentoonstelling komen bekijken. En dat deden ze! De zalen stroomden al snel vol. En ook ná de tentoonstelling, tijdens de borrel in die eeuwenoude tuin van het museum, was het gezellig druk.

De tentoonstelling neemt 3 zalen in beslag en is ingericht met héél verschillende soorten stukken: schilderijen, munten, historische bouwmaterialen, posters, tekeningen, bustes, meubelstukken, boekjes… teveel om op te noemen. Er hangen ook 3 monitoren, waar de bezoeker kan luisteren naar gast-curator en VOD-bestuurslid Theo Pronk. Theo vertelt over de achtergrond van de tentoonstelling, en over de geschiedenis van onze stad Dordrecht.

Theo Pronk

Het was echter moeilijk om tijdens de opening, in alle drukte, de filmpjes goed te verstaan. Daarom hebben wij ze hieronder voor u op een rijtje gezet, zodat u ze op uw gemak nog eens kunt bekijken en beluisteren. En dan rest ons verder niets anders dan te concluderen dat het een fantastisch mooie dag voor de Vereniging Oud-Dordrecht was. We hopen dat u er ook van heeft genoten!

Tentoonstelling Spiegel voor het Heden – Museum Oud-Dordrecht Herleeft
4 juni 2017 t/m 1 oktober 2017

Spiegel van het heden - Museum Oud-Dordrecht herleeft