In het kader haar 125-jarig jubileum biedt de Vereniging Oud-Dordrecht haar leden, en indirect natuurlijk iederéén, de eerste ‘Art Nouveau Wandeling Dordrecht’ aan. Bijna 2 jaar hebben Bep Opmeer en Olga Harmsen, beiden lid van de jubileum commissie, aan deze wandelroute gewerkt. En later is ook Hans Wetemans betrokken geraakt bij het project.

art nouveau rondwandeling Dordrecht

Op zaterdag 16 september 2017 is de route voor het eerst met leden van de vereniging gelopen. Ondanks de regen kwam men in groten getale naar de VVV waar de inleiding zou worden gegeven. Daarna zijn er verschillende groepen gemaakt. ‘s-Ochtends hebben 20 leden van de vereniging de wandeling gemaakt; ‘s-middags waren er maar liefst 40 leden aanwezig.

Voorstraat 180 Dordrecht

Indien u niet in de gelegenheid was om mee te lopen, of de informatie over de wandeling nog eens op uw gemak wilt nalezen, dan kan dat vanaf nu hier: https://izi.travel

U kunt via deze pagina ook de App op uw telefoon of tablet downloaden, en zo op eigen gelegenheid de wandeling (nog een keer) doen. Wij hopen dat u met behulp van deze App zult ontdekken dat Dordrecht, naast veel oudere architectuur, ook hele mooie Art Nouveau architectuur te bieden heeft.

Art Nouveau rondwandeling Dordrecht

Wilt u meer weten over Art Nouveau? Kijkt u dan ook eens op Olga’s blog AboutArtNouveau.wordpress.com.