door Karin van Goor

Op de mooie, zonovergoten zaterdagochtend van 22 juni werd de puzzeltocht gehouden. Een select gezelschap kwam om 10.00 uur bijeen op het terras bij restaurant “Down Town” aan de Merwekade, waar de start plaatsvond.

Na een kop koffie, die de deelnemers werd aangeboden door de Vereniging Oud-Dordrecht, werden de teams samengesteld. Het spel werd uitgelegd, waarna ieder groepje in zijn eigen tempo op zoek ging naar de antwoorden op de gestelde vragen die naar het eindpunt moesten leiden.

puzzelwandeltocht_vereniging_oud-dordrecht

Goed kijken en nauwkeurig lezen…

De opdrachten vereisten de ene keer om goed te kijken, dan weer om de vragen nauwkeurig te lezen. Maar er werd ook parate kennis gevraagd. Na bijna twee uur puzzelend door de binnenstad van Dordrecht gewandeld te hebben, arriveerde iedereen uiteindelijk op het eindpunt: de Trinitatiskapel.

puzzelwandeltocht_vereniging_oud-dordrecht

Daar keek de jury de ingeleverde antwoordformulieren in een ongedwongen sfeer na. Het ging erom wie de opdrachten juist had uitgevoerd, de beste antwoorden op de gestelde open vragen had gegeven, en wie de kortste wandeltijd nodig had gehad tussen start en finish.

Voor herhaling vatbaar

Uiteindelijk werden twee winnende teams aangewezen. Deze ontvingen een lekkernij van een lokale chocolatier. Bij een afsluitend drankje werden de ervaringen van de ochtend met elkaar gedeeld. De puzzeltocht werd van harte voor herhaling vatbaar beoordeeld en zeker ook geschikt gevonden voor kinderen, begeleid door een volwassene.

De deelnemers worden bedankt voor hun enthousiasme en gezelligheid!

puzzelwandeltocht_vereniging_oud-dordrecht