door Theo Pronk

Op de avond van 10 januari was het tijd voor een immer terugkerend ritueel en ‘rite de passage‘: de Nieuwjaarsborrel. De plek was vertrouwd, de Trinitatiskapel. Het mooiste thuishonk dat een vereniging zich maar kan wensen!

Nieuwjaarstoespraak_voorzitter_vereniging-oud-dordrecht-2019

Na het welkomstwoord van Fietje Hoyer, lid van de activiteitencommissie, was er muziek op hoog niveau. Bekende en minder bekende componisten passeerden de revue: van Dvorák en Tchaikovsky tot Kreisler, Cui en Drdla. Dit palet, hoewel allemaal Oost-Europees, deed pianist Hans Okkerse denken aan de kleuren van zijn geliefde Dordrecht. Hij werd op viool bijgestaan door Alisa van Dijk.

Tijdens de concertpauze werd geproost met een glas champagne. Zoals dat gaat bij een nieuwjaarsborrel blikte voorzitter Charlotte Ritter hierbij terug én keek ze vooruit. Ze besprak zowel het komende verenigingsjaar als de tijd waarin we leven. In een periode van grote omwentelingen, aldus Ritter, moeten we misschien vaker kijken met de bril van de historicus. Grote veranderingen zijn niet altijd bedreigend, maar kunnen ook met nieuwsgierigheid worden bezien. We leven in spannende tijden!

Nieuwjaarsreceptie Vereniging Oud-Dordrecht

Op de avond van 10 januari was het tijd voor een immer terugkerend ritueel, de Nieuwjaarsborrel. De plek was vertrouwd: de Trinitatiskapel, het mooiste thuishonk dat een vereniging zich maar kan wensen! Na het welkomstwoord van Fietje Hoyer, lid van de activiteitencommissie, was er muziek op hoog niveau. Bekende en minder bekende componisten passeerden de revue: van Dvorák en Tchaikovsky tot Kreisler, Cui en Drdla. Dit palet, hoewel allemaal Oost-Europees, deed pianist Hans Okkerse denken aan de kleuren van zijn geliefde Dordrecht. Hij werd op viool bijgestaan door Alisa van Dijk.

Geplaatst door Vereniging Oud-Dordrecht op Maandag 4 februari 2019

Na afloop van het concert werd de kerk in rap tempo omgebouwd. Stoelen verdwenen en statafels werden uitgeklapt, terwijl dienbladen met hapjes en drankjes rondgingen. De borrel kon beginnen. In de zijruimte, of consistorie van de kerk, werd de film van het jubileumjaar 2017 – alweer twee jaar geleden – bekeken; met dank aan onze filmclub! Voor velen bleek het een feest van herkenning.

We hopen van harte u allen begin januari 2020 weer te mogen ontvangen tijdens de volgende editie van onze nieuwjaarsborrel.