Lezing door Frits Baarda

Op deze avond zal de Dordtse journalist en schrijver Frits Baarda ons meenemen naar een aantal bijzondere en onvermoede plekken in Dordrecht, zoals beschreven in zijn boek “111 plekken in Dordrecht die je gezien moet hebben” (Uitgeverij Toth, 2016).

RTV Rijnmond schreeft op donderag 16 juni 2016:

Dat Dordrecht in trek is, bleek al uit de Atlas voor Gemeenten. Maar de stad heeft nu ook een heuse ‘reisgids’. De Dordtse journalist en schrijver Frits Baarda schreef over ‘zijn’ stad het boekje ‘111 plekken in Dordrecht die je gezien moet hebben’.

Het gaat om 111 mooie of bijzondere locaties in Dordrecht. Van onontdekte plekjes tot bijzondere restaurants of winkeltjes.

“Ik heb geprobeerd om steeds een originele invalshoek te bedenken”, vertelt Baarda. “Natuurlijk staat een populaire plek als Villa Augustus erin. Maar ook dingen die veel minder bekend zijn, zoals de oude gevangeniscellen in het stadhuis of de Barbiespeciaalzaak in Oud Krispijn.”

De gids maakt deel uit van een stedenreeks van uitgeverij Thoth. Auteurs treden buiten de gebaande paden om op een originele manier ‘hun’ stad in kaart brengen. De Dordtse versie is sinds half juni 2016 te koop.

Datum: Dinsdag 15 november 2016
Locatie: Trinitatiskapel
Adres: Vriesestraat 22, Dordrecht
Ontvangst: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur

Voor leden en belangstellenden.

Frits-Baarda