In samenwerking met het Dordrechts Museum wordt zaterdag 26 oktober de Avond van de Geschiedenis georganiseerd. Deze avond sluit aan op de landelijke ‘Maand van de Geschiedenis’, met als thema Zij/Hij.

Van 19.00 tot 22.30 is Het Hof gratis toegankelijk voor bezoekers. Voor iedereen is wat te ontdekken: van geïnteresseerden tot en met hun (klein)kinderen. Er zijn lezingen, archiefstukken, digitale reconstructies en rondleidingen over de zolders, door kelders en in de directe omgeving van het Hof. Maria van Brabant, Maria van Bourgondië of Charlotte de Bourbon: ze komen allemaal langs. Ook is er een familiequiz, een speurtocht en een ware ‘bottendokter’. En er wordt tijdens de Avond van de Geschiedenis livemuziek gespeeld door een historische muzikant.

Avond van de Geschiedenis - Dordrecht

Rode draad is hierbij telkens dat nog altijd zo actuele thema: de verhouding tussen de seksen. Hoe lag dit in het verleden, tijdens de verschillende periodes uit de Dordtse geschiedenis? En wat zeggen ze over het zelfbeeld en de maatschappij? Verrassende inzichten zijn niet uit te sluiten.  😉

Datum: Zaterdag 26 oktober 2019
Locatie: Het Hof, Dordrecht
Aanvang: 19.00 uur

Gratis voor leden en belangstellenden

Programma_avond_van_de_geschiedenis_Dordrecht_2019

Programma_avond_van_de_geschiedenis_Dordrecht_2019


Lees verder:
https://www.maandvandegeschiedenis.nl/page/2370/alle-thema-s-2004-2020
https://www.hethofvannederland.nl/activiteiten/avdg/